Teknoloji

Amazon’dan farklı bir hata! [Personelin maaşı arttı!]

Bir yazılım yanlışı nedeniyle terfi ettiğinizi, hatırı sayılır bir tazminat alacağınızı ve şirketin bunu size bildirdiğini düşünün. İşte bu durumla Amazon çalışanlarının yaklaşık %40’ı karşılaşmış durumda.

Amazon, şirket tarafından yöneticilere gönderilen e-postadaki yanılgıyı onayladığını açıkladı. Hata, yeni terfi eden işçi için mevcut bedellerinden daha yüksek olan, eski Amazon pay fiyatları kullanılarak hesaplanan bir ikramiye yanlışından kaynaklanıyor.

Andy Jassy geçen yıl 213 milyon dolar tazminat almıştı

Şirket içi bir yanılgıdan ötürü terfi edenlerin yaklaşık %40’ının bu sıkıntıdan etkilendiği biliniyor. Bir Amazon sözcüsü Fortune’ye verdiği demeçte, “Yeni terfi eden birtakım çalışanların tazminat iletişimleriyle ilgili bir sorunu belirledik ve çabucak düzelttik. Güncellenmiş fiyatlarını anlamalarını sağlamak için çalışanlarla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Amazon’un pay fiyatı yılın başında 170 doların üzerindeydi. Birçok büyük teknoloji firması üzere şirketin son dokuz ayda payları çöktü ve şu anda 113 dolarda seyretmekte. Insider, bir Amazon çalışanının geçen hafta dahili bir Slack kümesinde bunu belirttiğini ve “hisse senetlerinin her gün düşmeye devam ettiğini” belirtti.

Yöneticilere gönderilen düzeltme e-postasında, “Çalışanınızın artık alacağı promosyon nakit kıymetinin, onlarla başlangıçta görüştüğünüzden daha düşük olması muhtemeldir” denildi. Yeni terfi ettirilen çalışanı nelerin beklediğini, alamayacakları fiyat konusunda bilgilendirmenin “zor” bir konuşma olacağını belirtti.

Teknoloji bölümünde kurumsal çalışanlar için çok fazla rekabet var. Amazon, çalışanlarını elinde tutmaya ve yeni işe alımları çekmeye çalışırken, çalışanlarına ödediği azamî taban maaşı Ocak ayında 160.000 dolardan 350.000 dolara çıkarmıştı.

Amazon’un depo çalışanlarının, kusur sebebiyle bekledikleri kadar para almayan şirket çalışanlarına sempati duymaları pek muhtemel görünmüyor. Geçen ay CEO Andy Jassy, ​​Amazon’un bunu karşılayamayacağını ve şirketin sürdürülebilir bir iş yürütmesi gerektiğini tez ederek eski kümenin saat başına fiyatın 25 dolar olması fikrine yalnızca gülmüştü. Ayrıyeten şirket çalışanını ofiste çalıştırma planlarının olmadığını da açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/