Teknoloji

Sıhhat teknolojisinde deprem! 11 yıl hapis!

Ceza, Holmes’un aylarca süren bir duruşmanın akabinde dört dolandırıcılık cürmünden hatalı bulunmasından bir yıl sonra geldi.

Holmes toplamda 135 ay mahpus ve üç yıl kontrollü hürlük cezasına çarptırıldı. Teslim olma tarihi 27 Nisan olarak belirlendi. Yargıç ayrıyeten Holmes’un ölçüsü başka bir duruşmada belirlenecek rbir tazminat ödemesini de emretti. The New York Times’a nazaran savcılar, 29 yatırımcı için 800 milyon dolardan fazla tazminat talep etmişti, lakin ceza duruşmasının hakimi, tazminatın 10 yatırımcının 121 milyon dolarlık ziyanına karşılık ödenmesine hükmetti.

Ceza kararı öncesinde, savcılar 15 yıl mahpus cezası için bastırırken, Holmes’un avukatları onun 18 ay konut mahpusu almaması gerektiğini savundu. The New York Times’ın haberine nazaran ise kontrollü özgürlük memuru dokuz yıl tavsiye etmişti.

Sağlık teknolojisinde deprem! 11 yıl hapis!

Duruşma boyunca Holmes’un avukatları, Theranos’un kurucusunu, yatırımcıları yahut halkı aldatma hedefi gütmeyen, genç ve tecrübesiz bir teşebbüsçü olarak göstermeye çalıştı. Holmes, sözü sırasında Theranos’un sıkıntılarının birçoklarını eski ortağı Ramesh “Sunny” Balwani de dahil olmak üzere şirketteki başka şahıslara yükledi.

Ayrıca Balwani’nin romantik münasebetleri sırasında kendisine tacizde bulunduğunu ve Theranos’un laboratuvarında olup bitenler konusunda onu yanılttığını tabir etti. COO olarak şirketin laboratuvarının günlük operasyonlarını da denetleyen Balwani, bu yılın başlarında farklı bir davada 12 farklı dolandırıcılıktan hatalı bulundu. Cezasının Aralık ayında verilmesi bekleniyor.

Hüküm verilirken bile Holmes, onu savunacak tesirli müttefikleri olduğunu kanıtladı. Theranos’un erken periyot destekçisi Tim Draper da dahil olmak üzere birkaç Silikon Vadisi yatırımcısı, yargıcı daha hafif bir ceza için teşvik eden dayanak mektupları yazdı. New Jersey Senatörü Cory Booker da dayanakta bulunarak yargıçtan “adil bir ceza” istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/