Teknoloji

2022 yılının en çok satılan araba modelleri listesi paylaşıldı

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Her ne kadar evvelki yıllara damgasını vuran ve hayatı bir kabusa çeviren pandemi 2022 yılında tesirini büyük ölçüde kaybetmiş olsa da gerek savaş gerekse de sonu gelmek bilmeyen artırımlar, 2022 yılının âlâ hatırlanmasına pürüz olacaktır. Bununla birlikte şayet araba bölümüne yönelik bir kıymetlendirme yapmak gerekirse, o vakit 2022 yılının çok enteresan bir yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Nitekim geçtiğimiz yılda otomobil fiyatları çok önemli oranlarda artarken, buna karşın sıfır araca çok yüksek bir talep kelam konusuydu. Fakat bu talebi karşılayacak sayıda aracın çip krizi yüzünden üretilememesi parası olan herkesin araç alabilmesini engelleyen bir faktör olarak dikkat çekti.

2022 yılının en çok satılan araba modelleri listesi paylaşıldı

Peki tüm bu kurallara karşın geçtiğimiz yılın en çok satılan arabası hangisi oldu dersiniz? Tabi ki yeniden ve yine Fiat Egea Sedan. Ulaştığı 68.779 adetlik satış sayısıyla pazar hissesinin %11,61’ini ele geçiren tanınan aracı takip eden isimse Reanult Clio oldu. 41.607 adet satış gerçekleştiren ikonik Hatchback bu satış performansıyla pazarın yaklaşık %7’sini elinde tuttu.

Üçüncü sırada 30.948 adetle Toyota Corolla Sedan’ı görüyorken, dördüncü sırada Renault Megane’ın olduğunu beşinci sırayı ise bir öteki Fiat Egea modeli olan Cross’un altığını söyleyelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/ - Betnano giriş için tıklayın!