Teknoloji

2023, Birazilya için kripto yılı olabilir! İşte nedeni!

Brezilyalı yatırımcılar, global piyasa yüksek türbülanslı bir evreden geçerken ve belirsizliğin sona ereceğine dair net bir işaret yokken bile, kripto para ünitesi eserleri için güçlü bir tercih gösteriyor. Hakikaten de, yatırımcılar kesime güvenerek pay senetleri ve kıymetli metaller üzere esaslı klâsik finansal yatırım eserlerini deviriyor.

2023, Birazilya için kripto yılı olabilir! İşte nedeni!

Kasım ayında yayınlanan bir anketten elde edilen datalar , Brezilyalı iştirakçilerin %33’ünün önümüzdeki 12 ay içinde Bitcoin ( BTC ) üzere kripto para üniteleri satın almayı planladığını gösteriyor. Birinci sırada kripto para üniteleri yer alırken, onu %26 hisse ile gayrimenkul, %22 ile pay senetleri üçüncü sırada yer alıyor. Kredi kartları da %21’lik hisse ile dördüncü sırada yer alırken, tasarruf hesapları %15 ile beşinci sırada yer almaktadır.

Diğer yandan 2022 yılında kullanımda olan finansal eserlerde kripto para üniteleri %26 hisse ile dördüncü sırada yer alıyor. Dijital varlıklar takip hesabı (%73), kredi kartı (%72) ve tasarruf hesabı (%55). Bilhassa, anket 1 Ekim 2021 ile 22 Eylül 2022 ortasında gerçekleştirildi ve yaşları 18 ile 64 ortasında değişen 2.024 iştirakçinin ilgisini çekti.

Brezilya’da kripto benimsemenin itici güçleri

Brezilyalıların kripto para ünitelerine yatırım yapma niyeti, devam eden ekonomik çalkantının tesirleri üzere faktörlere bağlanabilir. Kripto para üniteleri, yatırımcıların zenginliklerini ve kârlarını son derece istikrarsız bir iktisatta arbitrajdan korumak isteyen bir hedge olarak ortaya çıktıkça, Brezilya, yüksek enflasyon ve mahallî para ünitesinin devalüasyonundan oluşan bir kokteylle vuruldu.

Aynı vakitte, dijital varlıklara daha kolay erişim sağlayan taşınabilir bankacılık platformlarına erişim ile nüfusun kıymetli bir kısmı yoksulluk hududunun altında yaşıyor. Hakikaten de, akıllı telefonların penetrasyonu, kripto kabulü için kıymetli bir faktör olarak kabul edilir.

Genel olarak, kripto para ünitelerinin büyümesi, vatandaşlara paralarının kıymetini korumak, harcamak ve korumak için daha erişilebilir bir yol sunarak, kitleler için finansal iştiraki başlattı. Kripto para üniteleri, farklı varlıkları bir finansal özgürlük aracı olarak gören kripto meraklılarının gereksinimlerini da karşılar.

Diğer yerlerde, Brezilya’da perakende kripto para talebinin artmasıyla birlikte , daldaki farklı yenilikler bölge sakinlerine daha sıkıntısız bir bankacılık tecrübesi sunuyor. Sahiden de, neobankların varlığı ile kullanıcılar kripto para ünitelerini kolay kolay satın alabilir, elinde tutabilir ve satabilir. Gelişme, ülkenin genç nüfusuyla ilişkilendirilebilir; birçok, bölümü verimli ve sağlam bir yatırım ve ödeme seçeneği haline getirmeye yardımcı olan kripto para ünitelerine yatırım yapmayı tercih ediyor.

Ek olarak, büyüyen Brezilya pazarını hedefleyen bir kripto para üniteleri akışı var. Örneğin, Binance üzere birkaç kripto para borsası daha evvel Brezilya’nın muazzam potansiyele sahip kritik bir stratejik pazar olduğunu belirtmişti. Emsal halde Coinbase’in de Brezilya’da bir mühendislik merkezi oluşturma planları var.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/