Teknoloji

2023 yılında çağ atlayacak 7 teknoloji: Ulan tekrar mi yapay zeka!

Yapay Zeka

Bilgi süreç teknolojilerindeki ilerlemeler ve yapay zeka teknolojisi, son periyodun en çok konuşulan teknolojileri ortasında yer alıyor.

Birçok alanda hayatımızda yer alan bu teknoloji konuşma tanımadan yüz tanımaya, navigasyon yazılımlarına, Siri, Google ve Alexa üzere sesli asistanlara kadar birçok uygulama yapay zeka teknolojisini kullanıyor.

Kuantum Bilişim

Quantum Computing, kuantum prensiplerine dayalı olarak süreç gerçekleştirmeye odaklan geleceğin yeni teknolojisi. Kuantum Bilişim, son periyotta daha da tanınan hale geldi ve isminden çokca kelam ettiriyor.

Kuantum bilgi süreç, sıfırlar ve birler yerine, bir objenin ölçümden evvelki durumunun mümkünlüğünü hesaplıyor.

Sınır Bilişim

2022 yılında isminden epey kelam ettiren bir öbür teknoloji ise hudut bilişim yani Edge Computing olacak.

Sınır bilişim (edge computing) bir data sürece yapısını tabir ediyor. Bu yapıda data ve süreçler, mahallî olarak aygıtların yerine, uç noktalarda (edge) bulunan yahut aygıtların yanı başında bulunan bir sunucuda gerçekleştiriliyor.

Bu sayede, bilgi işlemenin gerçek vakitli olarak gerçekleştirilmesi, bilgi güvenliğinin artırılması ve ağ trafiğinin azaltılması üzere avantajları insanlığa sunacak.

5G

Aslında 5G teknolojisini dünyada birçok ülke kullanıyor. Fakat dünyanın şimdi Türkiye’de bu teknolojiyle tanışmış değiliz.

5G, daha süratli internet erişimi, daha yüksek data hacmi ve daha az gecikme üzere özellikleriyle gerçek vakitli data sürece ve sanal gerçeklik üzere uygulamaların daha tesirli bir biçimde kullanılabilmesine imkan tanıyacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/