Teknoloji

Windows 11’in merakla beklenen 22H2 sürümü geldi ancak… [Nvidia dertli!]

Microsoft, bu haftanın başlarında 190’dan fazla ülkede 22H2 güncellemesini olarak da bilinen Windows 11 2022 güncellemesini kullanıma sunmaya başladı. Bu şeylerde her vakit olduğu üzere, Nvidia GPU’ları tarafından desteklenen oyunlarda performansın etkilenmesi de dahil olmak üzere kimi beşerler için problemlere neden oluyor.

Windows 11, 22H2 ile Nvidia’yı biraz üzmüş olabilir

22H2’nin piyasaya sürülmesiyle Windows 11, birinci büyük güncellemesini almış oldu. Bu sürümle birlikte Windows 10’un modülü olan birkaç özellikte gelmiş oluyor. Lakin görünen o ki, Microsoft’un çıkardığı her güncellemede olduğu üzere, bu güncellemede de birkaç istenmeyen yanılgı ortaya çıktı.

Windows en son, evvelki sürümlerle karşılaştırıldığında, Windows 11 22H2’nin epey kararlı olduğunu söylüyor. Bu nedenle oyuncular için birtakım iyileştirmeler sunan 22H2 sürümü epeyce performanslı çalışıyor. Oyuncular haricinde öbür kullanıcılardan da kredi alan Microsoft, Nvidia karta sahip olanları biraz üzmüş olabilir.

Reddit ve Microsoft’un Geri Bildirim Merkezindeki kullanıcılar, 22H2 güncellemesini yükledikten sonra birtakım oyunlardaki kararsız kare suratlarından şikâyetçiler. Bir kişi, etkilenen tek oyunun Battlefield 2042 olduğunu açıklamış. Ayrıyeten G-Sync ve sesin etkilendiği durumlar da var, fakat bu sıkıntılar güncellemeyi geri aldığınızdan sonra ortadan kalkıyor.

FPS düşüşlerinin, sırf bilgisayarlarında Nvidia GPU kullanan kullanıcılardan meydana geldiği görülüyor. Nvidia bu meseleleri araştırdığını açıkladı, bu yüzden yakında yeni bir güncelleme yayınlanabilir. Bu problemleri yaşıyor fakat Windows güncellemesini de geri almayı istemiyorsanız, “Nvidia FrameView SDK” isimli hizmeti kapatmak şu an için sorunu çözüyor. “Pencereli oyunlar için değişken yenileme suratı ve optimizasyonlar” özelliğini de devre dışı sorunu çözen öbür bir formül. (Nvidia ayarlarıda)

Microsoft, 22H2 sürümünü çıkarmadan evvel aslında sorunun farkında olabilirdi, zira Windows Insider Programındaki birtakım kullanıcılar, güncellemeyi test ederken misal oyun performansı düşüşlerini bildirmişti.

Neyse ki, bu sorunu yaşayan kullanıcıların sayısı çok fazla görünmüyor, o yüzden çok yaygın bir sorun değil. 22H2 sürümünü nasıl buldunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/