Teknoloji

Uzaya reklam verme devri başlıyor! Maliyeti aşikâr oldu

İran’da meydana gelen olaylar sonrasında Elon Musk’ın kararı ile Starlink uyduları İran semalarında uçmaya başlamış ve fiyatsız internet sağlamaya başlamıştı. Yeryüzünden çok net bir biçimde görülen Starlink uydularından sonra Skolkovo Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (Skoltech) ve Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü‘ndeki (MIPT) Rus araştırmacılara nazaran uzaya reklam panosu yerleştirebilir. Reklam yöneticileri Apollo devrinden beri uzay tabanlı reklamcılığın düşünüldüğünü de söylediler.

65 milyon dolarlık bütçe gerekiyor

Araştırmaya nazaran 50 uydudan oluşan reklam panosu gibisi bir teknolojinin uzaya gönderilmesi ve bu uyduların aylarca dünyanın her köşesine reklam yapabileceği tez ediliyor. Starlink uydularının bu kadar görünür olmasından ve isminden kelam ettirmesinden sonra ortaya çıkan bu niyet için çalışma yapmaya başlayan şirketlerin bile olduğunu söyleyelim. 65 milyon dolara mal olacak bu proje çok kısa müddette maliyetini karşılayıp milyar dolarlık bir gelir programına sebep olacak. 50 uydunun harfler yahut çeşitli grafikleri, desenlerle reklam yapabilecek biçimde tasarlanması sonucunda televizyonlar ve toplumsal medyadan sonra yeni bir reklam pazarı ortaya çıkmış olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/