Teknoloji

Google, yetersiz depolama alanı problemine olağanüstü bir tahlil getiriyor

Akıllı telefonlar artık gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir kesimi haline geldi. Her gün onlarca fotoğraf çekmemize, eğlenceli yahut unutulmaması istenilen anları görüntüye almamıza yardımcı olan bu aygıtlar, gerekli gereksiz onlarca uygulama ile fonksiyonelliğini de birkaç kat arttırıyor. Bununla birlikte tüm bu evraklar telefonların dahili depolama alanlarını dolduruyor ve bu durum birçok vakit içinden çıkılmaz bir kısır döngüye girilmesine neden oluyor. Lakin Android’in sahibi Google, bu sorun için hayli kıymetli bir tahlil üzerinde çalışıyor.

Google tarafından bir müddettir geliştirilen ve çok yakın bir vakitte genel kullanıma sunulması planlanan özelliğe nazaran, artık uygulamaları sildiğiniz vakit o uygulamaya ilişkin tüm datalar de silinip yok olmayacak. Bu sayede kelam konusu uygulamayı istediğiniz vakit geri yükleyebilecek ve gerek o uygulamaya ait bilgilerinizi gerekse de şahsileştirilmiş ayarlarınızı kaldığınız yerden kullanmaya devam edebileceksiniz. Google’ın bu özelliğe vermiş olduğu isimse “Arşiv”.

Google, yetersiz depolama alanı meselesine şahane bir tahlil getiriyor

Google Arşiv özelliğini biraz daha açacak olursak, bu özellik devreye girdiğinde dahili depolamada değerli yer tutan uygulamalar içerisinde daha az kullandıklarınızı Arşiv’e atabileceksiniz. Olağanda bir uygulamayı sildiğiniz vakit o uygulamanın içerdiği tüm evraklar ve datalar birlikte silindiğinden, birçok kullanıcı ya lazım olursa diye bu hamleyi yapmaktan çekinir. Lakin Arşiv özelliğinde ilgili belgeler Google Play üzerinde saklanmaya devam edeceği için, uygulamayı istediğiniz vakit yine kurabileceksiniz. Üstelik bu uygulamanın ikonu ekranınızdan da silinmeyecek ve tekrar kullanıma almak istediğinizde tek yapmanız gereken şey bu ikona yine basmak olacak. Böylelikle arşive attığınız bir uygulamayı unutmanız üzere bir durum da kelam konusu olmayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/