Teknoloji

Yağışlı havalarda inançlı sürüş için tavsiyeler

Yağmurlu havalar, şoförler için birçok vakit zorlayıcı oluyor. Bu kapsamda yola çıkmadan evvel ve aracınızı sürerken kimi püf noktalarına dikkat etmek, zorlukların üstesinden gelmek için kâfi.

Yağışların artmasıyla birlikte, ağır yağışlı hava şartlarında şoförler; lastiklerin diş derinliğini denetim etmeleri, sis farlarını kullanmamaları ve suda kızaklama sırasında ayaklarını kesinlikle gaz pedalından çekmeleri konusunda uyarılıyor.

Yağışlı havalarda yola çıkmadan dikkat etmeniz gerekenler

  • Yoğun yağış esnasında seyahatinizin hakikaten gerekli olup olmadığını yahut yağmur dinene kadar beklemenin daha uygun olup olmadığını değerlendirin.
  • Yağışlı havada aracınızı kullanmanız gerekiyorsa, yola çıkmadan evvel ön sileceklerinizi denetim edin. Ön ve art sileceklerinizin düzgün durumda olup olmadığından emin olun. Emin değilseniz, çabucak değiştirin.
  • Lastiklerinizin diş derinliğini denetim edin. Uniroyal, asgarî diş derinliğinin yaz yahut dört mevsim lastikleri için 3 mm, kış lastikleri için 4 mm olmasını tavsiye ediyor.
  • Yakıt deposunu doldurun. Şiddetli yağış, ekseriyetle trafiğin durmasına neden olur. Gereksiniminiz olan son şey, silecekleriniz, klima ve farlarınız çalışırken yakıtınız bittiği için yolda kalmanızdır.
  • Araç içindeki buğuyu süratle nazıl çözeceğinizi öğrenmek için aracınızın klima ve ısıtma sistemlerini ayrıntılı bir halde öğrenin.
  • Rotanız üzerinde rastgele bir kapalı yol, kaza yahut su baskını olup olmadığını öğrenmek için radyo yahut interneti kullanın ve gerekirse rotanızı değiştirin.

Trafikte kısa farlarınızı yakın

  • Hızınıza dikkat edin ve önünüzdeki araçla aranızda en az 4 saniyelik bir aralık bırakın. Yağmur lastikleriniz olsa dahi durma uzaklığınız kuru yola kıyasla daha uzun olacaktır. Çabucak gerinizde bir araç varsa sizi sollamasına müsaade verin.
  • Kısa farlarınızı yakın. Sis farlarınızı kullanmayın.
  • Kamyonlardan ve süratli hareket eden araçlardan sıçrayan sulara karşı dikkatli olun. Bu, görüşünüzü kısa müddetliğine azaltabilir. Birebir halde, aracınızın da su sıçratabileceğini dikkate alarak yaya yahut bisikletlilere yakın su birikintilerinde süratli yol almaktan kaçının.
  • Nem, elektrik ve motorlarda sıkıntıya yol açabileceğinden yağışlı havalarda araçlar daha fazla arızalanır. Aracınız arızalanırsa daha fazla hasara yol açmamak için kaputunu kapalı tutun. Büyük su birikintilerini geçtikten sonra motorunuz durursa yine çalıştırmayı denemeyin.
  • Su birikintilerinden geçerken lastiklerinizin yol yüzeyiyle temasını kaybetmesi suda kızaklamaya neden olabilir. Direksiyonun apansız hafiflediğini hissederseniz ayağınızı gaz pedalından çekin, tekrar denetimi sağlayana kadar suratınızı düşürün, lakin fren yapmayın.
  • Bu noktada, biraz sürtünme ve ısı için fren pedalınızı hafif fırçalamak yeterli bir fikirdir, böylelikle kalan nem buharlaşarak yok olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/