Telefon

4. jenerasyon iPhone SE’den yeni manzaralar geldi! Tasarım netleşiyor

Apple, iPhone modellerine alternatif olarak uygun fiyatlı SE modellerini 2016 yılından beri müşterilerin beğenisine sunuyor. 2020 yılında ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıkan iPhone SE, 2022 yılında ise üçüncü kuşağı ile bizleri karşılamıştı. Apple artık de iPhone SE’nin dördüncü jenerasyonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

4. kuşak iPhone SE çağdaş görünüme kavuşuyor

2024 yılında piyasaya sunulması beklenen dördüncü jenerasyon iPhone SE ile ilgili bir müddettir görseller geliyordu. Ortaya çıkan yeni imajlar ile birlikte Apple’ın yeni uygun fiyatlı telefonunun tasarımı da büyük ölçüde ortaya çıkmış oldu.

iPhone XR’ı hatırlatan bir dizayna sahip olan dördüncü kuşak iPhone SE, tasarımı ile tekrar Apple’ın geleneğini bozmuyor. Genel olarak eski modellerin dizaynları kullanılarak ortaya konan telefon, birinci kuşağında iPhone 5’i kendisine örnek almıştı. İkinci ve üçüncü jenerasyon iPhone SE ise iPhone 8 dizaynına mesken sahipliği yapıyordu.

Apple yeni jenerasyonda ise artık daha çağdaş iPhone modellerine geçiyor. Uzun müddettir kullanılan ana ekran düğmesi yeni kuşak ile birlikte yerini kaybederken, çentikli bir ekran dördüncü kuşak iPhone SE’de karşımıza çıkacak.

6,1 inçlik ekranla gelmesi beklenen yeni jenerasyon iPhone SE’nin teknik bilgileri konusunda da çeşitli bilgiler mevcut. Apple’ın yeni SE modelini iPhone 14 modelleri ile misal donanımlarda sunması bekleniyor. Bu nedenle karşımıza A15 işlemci, 4 GB RAM ve 12 MP kameraya sahip bir telefon çıkması şaşırtmayacaktır.

Apple yeni kuşak iPhone SE için ise net bir tanıtım tarihi belirlemiş durumda değil. Birinci SE ile ikinci SE modeli ortasında 4 yıllık bir vakit dilimi bulunurken, ikinci ve üçüncü jenerasyon ortasında ise 3 yıllık bir fark bulunuyor. Uzmanlar yeni modeli 2024 yılında bekliyor olsa da bu durum değişebilir.

Apple’ın eski dizayna karşın yüksek performans ile sunduğu SE modelleri marka için epeyce kıymetli durumda. Pekala siz iPhone SE 4 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/