Teknoloji

Apple hayat kurtardı! Alaska’da mahsur kalan adam “Acil SOS” özelliği sayesinde kurtuldu!

Geçtiğimiz günlerde Apple, iOS 16.1‘in kullanıma sunulmasıyla birlikte, iPhone 14 kullanıcıları için hücresel yahut WiFi teması olmayan noktalarda uydu temasını kullanarak 15 saniye kadar kısa bir müddette yetkililerle irtibata geçilmesine imkan sağlayan “Acil SOS” özelliğini kullanıma sunmuştu. Özellik yeni kullanılmaya başlanmasına karşın şimdiden Alaska’daki Nimiuk Point’te mahsur kalan bir adamın kurtarılmasına yardımcı oldu.

1 Aralık sabahı erken saatlerde Alaska Eyalet Polisleri, Noorvik’ten Kotzebue’ye kar makinesiyle seyahat eden bir adamın mahsur kaldığına dair bir ihtar aldı. Mahsur kaldığı bölgede rastgele bir Wi-Fi ya da hücresel irtibatı olmayan adam, soğuk yardım istemek için uydu üzerinden Acil SOS özelliğini etkinleştirdi. Apple’ın Acil Durum Müdahale Merkezi, mahallî arama ve kurtarma takımları ve Northwest Arctic Borough Arama ve Kurtarma Koordinatörü ile birlikte çalışarak istekli arama görevlilerini direkt acil durum fonksiyonu ile Apple’a iletilen GPS koordinatlarına gönderdi. Dört istekli arama görevlisinden oluşan arama kurtarma grubu, adamı rastgele bir yaralanma olayı olmadan muvaffakiyetle kurtardı.

Kurtarmaya yardım eden vazifeliler, kurtarma misyonlarını hızlandırmak için bir ikaz gönderilmeden evvel birkaç soru sormak üzere tasarlanan Acil SOS özelliği sayesinde alınan ihtardaki bilgilerin doğruluğu ve eksiksizliğinden etkilendiklerini belirttiler.

İki yıl boyunca ücretsiz olacağı söylenen Acil SOS özelliğinin ileriye dönük maliyetinin ne kadar olacağı konusunda şimdi bir bilgilendirme yapılmadı. Lakin alınan bilgilere nazaran özelliğin şu anda sırf Kuzey Amerika’da kullanıldığı ve yakında Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık‘ta da yayılanacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Kartal evden eve nakliyat - İstanbul eşya depolama şirketleri - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/ - Kiralık bahis sitesi