Telefon

Asus’un Ryzen 7000 ve RTX 40 kullanan oyuncu bilgisayarları göründü!

Asus’un oyunculara yönelik eserler üreten markası olan ROG, kullanıcılar tarafından beğenilen başarılı modellere imza atmaya devam ediyor. Zephyrus oyuncu dizüstü bilgisayarları da bu eserlere dahil. Artık ise ROG serisine iki yeni eser ekleniyor. İşte karşınızda yeni jenerasyon Zephyrus G14 ve M16 modelleri!

Asus’un yeni oyuncu bilgisayarları G14 ve M16!

Geçtiğimiz haftalarda sertifika dokümanı görüntülenen M16 modeline ek olarak, artık de Harukaze5719 isimli bir Twitter kullanıcısı G14’ün sızıntı görsellerini paylaştı. Şuan için özellikleri net olmayan M16’nın bilakis, G14’ün kimi ayrıntıları hakkında net bir bilgiye sahibiz.

Zephyrus M16, selefi olan M15’in yenilenmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Pantone renk skalası kalibrasyonuna sahip olan aygıtın ekranı 16:10 oranında. Ayrıyeten 165Hz tazeleme suratına sahip ekranın çözünürlüğü ise 2560×1600 piksel.

Zephyrus G14 ve M16, RTX 40 serisi ekran kartlarını kullanacak!

ROG Zephyrus G14’ün paylaşılan imgesinde aygıtın üzerinde bulunan etiket, birtakım özellikleri gözler önüne seriyor. Etiketin üzerinde yer alan bilgilere nazaran aygıtın kod ismi GA402N olacak ve AMD’nin yeni kuşak Ryzen 7000 platformundan güç alacak.

Asus’un yeni oyuncu bilgisayarı, genel sınırlarıyla alışılmış Zephyrus dizaynını sürdürüyor. İnce çerçevelere sahip olan G14, gücünü AMD’nin yeni jenerasyon Ryzen 7 7745 işlemcisinden alacak. Ayrıyeten M16 modelinde ise Intel’in Raptor Lake mimarisi işlemcilerinin kullanılması bekleniyor. Buna ek olarak her iki model de Nvidia’nın yeni kuşak grafik kartları olan RTX 40 serisinden güç alacak.

Bir evvelki jenerasyon M16’da aygıtın ısısı ekranın altıdaki havalandırma borularından dışarıya aktarılıyordu. Bilgisayarı satın alanlar ise bu mevzudan bir oldukça şikayetçiydi. Görünüşe nazaran kullanıcılarının rahatsız olduğu bu havalandırma tasarımı bu modelde de kullanılıyor. Tasarım ile ilgili son olarak klavyenin üzerinde numpad tuşlarının olmayışı dikkat çekiyor.

Şuan için Asus’un yeni oyuncu bilgisayarları hakkında pek bir bilgiye sahip değiliz. Fakat G14 ve M16’nın resmi tanıtım tarihine kadar aygıtların öbür özelliklerinin de sızdırılacağı kestirim ediliyor. Yeni ROG Zephyrus modellerinin CES 2023 fuarında tanıtılması bekleniyor. Şuan için bilgisayarların fiyatlandırmaları ile ilgili de rastgele bir bilgi bulunmuyor.

Peki siz yeni ROG Zephyrus modellerini nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/