Telefon

Stage Manager, iPadOS 16.1 Beta İle Daha Fazla iPad’e Geldi

Geliştiricilere sunulan iPadOS 16.1 beta ile Stage Manager özelliği 2018 ve 2020 iPad Pro modellerini de kapsayacak biçimde genişletilmiş durumda. Stage Manager, iPadOS 16’nın en büyük özelliği ve daha evvel en yeni iPad’ler olan ‌M1‌ ‌iPad Pro‌ ve ‌M1‌ iPad Air ile sonluydu. 2018 ve 2020’deki daha eski ‌iPad Pro‌ modelleri ise Stage Manager’ı kullanamıyordu.

Apple başlangıçta Stage Manager’ın sadece M1 iPad’lerde ülkü tecrübesi sunabildiğini paylaşmıştı fakat bugün yaptığı açıklamada şirket, A12Z ve A12X kullanarak Stage Manager’ı iPad Pro modellerine getirmenin bir yolunu bulabildiğini söyledi. Bu iPad’ler, Stage Manager’ı kullanabilecek lakin çoklu ekran dayanağı ile harici ekran entegrasyonuna erişemeyecek.

Aslında Apple, iPadOS 16.1 beta’dan harici ekran dayanağını büsbütün kaldırdı ve bu yıl geri döndüğünde ‌M1‌ ‌iPad‌ modelleriyle hudutlu kalmaya devam edecek. Hasebiyle 2018 ve 2020 ‌iPad Pro‌ modelleri Stage Manager’ı kullanabilecek lakin harici bir ekranla tam uygulamasında kullanamayacak. Stage Manager tıpkı anda kullanımda olan dört uygulama ile hudutlu. Harici bir ekranla ise sekiz adede kadar uygulama açılabiliyor.

iPadOS 16’nın Ekim ayında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/