Teknoloji

iPhone’lar aygıtlar için USB-C açıklaması: “Sadece süreksiz bir önlem”

Apple, gelecek yılki iPhone 15 serisi ile USB-C‘ye geçiş yapacak. Bloomberg analisti Mark Gurman bu durumdan epeyce emin ve şu sözleri kullanıyor: “iPhone 15, esasen 2023 sonbaharında USB-C’yi alacak.”

Yeni AB yasası, 2024 sonbaharından itibaren satılan yeni taşınabilir elektronik aygıtlar için geçerli olmaya başlayacak. Bu nedenle Apple, Lightning irtibat noktasını kullanarak bir yılı daha vakte sahip olabilir. Lakin Gurman, şirketin mümkün olan son ana kadar beklemeyeceğine inanıyor.

iPhone’lar aygıtlar için USB-C açıklaması: “Sadece süreksiz bir önlem”

Aslında analist, Lightning özellikli son Apple tableti olan temel iPad’in bu yıl içinde USB-C’ye geçeceğini yazıyor. Akabinde iPhone 15 serisi gelecek yıl da birebirini yapacak. Lightning temas noktasını kullanan tek Apple aygıtları bunlar değil. AirPod’lar da birebir formda güncellenecek, lakin Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad üzere etraf ünitelerini de etkleyecek.

Bunlar da yavaş yavaş USB-C’ye geçecek. AB yasası, Apple Watch üzere sadece kablosuz şarjı destekleyen aygıtları bilhassa muaf tutuyor. Gurman, Apple’ın USB-C kullanımının kısa ömürlü olacağına ve şirketin son gayesinin sadece MagSafe üzere kablosuz şarj kullanmak olduğuna inanıyor. Analist, Lightning on yıldan beri bizimle lakin USB-C’li iPhone’ların neredeyse o kadar uzun mühlet ortalıkta kalmayacağını iddia ediyor. İPad’lerin bile gelecekte kablolu şarjı düşürmesi bekleniyor. Apple neden iPhone’larda USB-C kullanma konusunda bu kadar inatçı davranıyor bu da bir merak konusu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/