Teknoloji

Microsoft’tan makus haber: Bilgisayarlarımız da reklama boğulacak

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, her ne kadar bünyesinde onlarca farklı marka ve yüzlerce farklı eser bulundursa da, her vakit için Windows işletim sistemi ile anılmaya devam edecektir. Bununla birlikte Windows 11 işletim sistemini kullanmak isteyen bilgisayar sahiplerinin, şayet daha evvel fiyatlı bir Windows işletim sistemi kullanıyorlarsa Windows 11’e fiyatsız terfi edebilmeleri sayesinde, Windows 11 satışlarının beklenilenin çok altında kaldığı bilinen bir gerçek.

İşte bu yüzden işletim sistemi satış gelirlerinde büyük gerileme yaşayan Microsoft’un bu kaybı telafi edebilmek için reklam yoluna başvurması bekleniyor. Ortaya atılan son savlara nazaran, yakın vakitte gelecek güncellemeler sonrasında başta arama kısmı olmak üzere birçok alanda yeni reklamlarla karşılaşacağız.

Microsoft’tan makûs haber: Bilgisayarlarımız da reklama boğulacak

Microsoft cephesinden gelen bu yeni haber, teknolojinin bundan sonra ne istikamette hizmet vereceğini de görmemizi sağlıyor. Gerçekten artık reklamlar hayatın her kısmında karşımıza çıkan bir gerçek. O denli ki pek çok firmanın eserlerini reklam içerikleriyle yine şekillendirdiğini görüyoruz. Bu hususa verilebilecek son örnek ise Netflix olmuştu.

Uzun bir mühlet kullanıcı kayıplarıyla uğraşan Amerikalı medya devi, bu berbat gidişi durdurabilmek için devayı reklamlı abonelik hizmetini uygulamaya almakta bulmuştu. 3 Kasım’da dünya genelinde kullanıma sunulan reklamlı abonelik paketi sayesinde kullanıcı kayıplarını durdurmayı amaçlayan Netflix’in hedefine ulaşıp ulaşamayacağını ise vakit gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/