Telefon

Twitter’da Elon Musk kaosu: Fiyatlı üyelik tartışması ve dahası!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, son periyodun kuşkusuz en sansasyonel olaylarından birisi oldu. Satın aldıktan sonra Twitter şirketine bir lavabo ile girerek değişik bir giriş yapan fenomen iş insanı, verdiği radikal kararlarla da isminden kelam ettirdi. Lakin görünen o ki bu keskin tutum olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Elon Musk’tan sonra bir milyon Twitter kullanıcısı platformdan ayrıldı

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter kullanımının tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaştığını belirten bir tweet atmıştı. Lakin gerçeklerin bunun tam zıddı olduğu ortaya çıktı. Bot Sentinel’e nazaran Musk başa geçtiğinden beri bir milyon Twitter kullanıcısı platformdan ayrıldı ve bu sayı her geçen saniye artıyor.

Elon Musk, geldiğinden beni esaslı bir değişim fikri ile hareket ediyor. Fiyatsız olmasıyla bilinen platform, Twitter Blue ile birlikte fiyatlı uygulamaya geçmişti. Görünen o ki Elon Musk, tüm platformu belirlenen bir ödeme planına tabi tutmak istiyor. Lakin bu fikir diğer bir kaosu ortaya çıkarıyor.

Sızan bilgilere nazaran şirket içindeki birtakım çalışanlar, platformun tamamını ödeme planına zorlamanın şirket gelirlerinde kıymetli bir düşüş yaşatabileceğini düşünüyor. O denli ki son çıkan bilgiler de bunu doğrular nitelikte. Öte yandan Elon Musk, cuma günü birçok Twitter çalışanını işten çıkarmıştı. Lakin, üzerinden çok geçmeden kovduğu birtakım çalışanlarını geri getirmek istedi.

Bu durum şirket içinde Musk’ın liderliğini sorgulatıyor. İş beşerinin yapmak istediği yenilikleri evvel açıklayıp sonra geri adım atması, şirket içindeki kaosu tetikliyor. O denli ki kovulan çalışanlara sonradan muhtaç olduğunu fark etmesi, Musk’ın şirket siyasetinin büsbütün plansız halde ilerlediğini düşündürüyor.

Öte yandan genişletilmek istenen ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da faal edilen Twitter Blue özelliğinin fiyatı, geçtiğimiz aylarda 2.99 dolardan 4.99 dolara yükseldi. Ekstra birçok özelliğin eklenmesi beklenen üyeliğe Musk, büyük ehemmiyet veriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/