Teknoloji

Hubble’dan şok eden fotoğraf! İşte galaksiler ortası köprü

NASA’nın emektar uzay teleskobu Hubble, epeyce değişik imajlar çekmeye devam ediyor. Ajansın paylaştığı son fotoğrafta, iki kara delik ortasında köprüye benzeri bir ışık parıltısı oluştuğu gözlemlendi. Bu parıltıda, yıldızlardan bulutsu cisimlere kadar birçok unsurun yer aldığı düşünülüyor.

Hubble Uzay Teleskobu’nun gözünden Arp 248

Hubble Uzay Teleskobu, kısa müddette toplumsal medyada viral olmayı başaran birtakım imgeler yakaladı. Geçtiğimiz hafta NASA tarafından paylaşılan fotoğraflar, “Wild Üçlüsü” olarak da bilinen galaktik üçlü Arp 248’i içeriyor.

Galaksiler ortasında oluşmuş köprüye benzeyen bu fotoğrafta birtakım enteresan noktalar bulunuyor. Galaktik üçlü Dünya’dan 200 milyon ışık yılı uzaklıkta olmasına karşın Hubble tarafından kaydedilmiş. Yani üç farklı galaksiyi tek bir fotoğrafa sığdırmak epey çarpıcı.

Gök bilimciler aslında birçok galaksi ortasında köprüye emsal bir kontağın olduğunu düşünüyor. Hatta Samanyolu Galaksisi bile şu anda Andromeda ile neredeyse çarpışma ve iç içe geçme yolunda ilerliyor. Yani bir tıp galaksiler ortası köprü oluşturabilir, lakin korkulacak bir durum oluşmayacak.

Konuyla ilgili olarak NASA, “Her koleksiyon, Arp 248 üzere etkileşim halindeki galaksilerin yanı sıra bir yahut üç kollu sarmal galaksiler ve çeşitli öbür uzay tuhaflıkları da dahil olmak üzere fevkalâde tuhaf galaksilerden oluşan bir karışıklığı içeriyor” dedi.

NASA’nın uzayda çılgın fikirlere sahip olduğunu aslında biliyoruz. NASA ve SpaceX, 10 kentrilyon dolar pahasında olduğu düşünülen 16 Psyche asteroidine gitmeye hazırlanıyor. Uzay ajansı metallerin maddi bedeliyle değil, gezegensel kökenleriyle ilgilendiğini söz etti.

Peki siz bu husus hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/