Teknoloji

James Webb teleskobundan 13 milyar yıllık keşif!

Aralık 2021’de vazifeye başlayan James Webb teleskobu, uzayın sırlarını açığa çıkarmaya devam ediyor. Missouri Üniversitesi tarafından yayınlanan araştırmaya nazaran James Webb, 13.6 milyar yıl öncesine dayandığı varsayım edilen 87 gezegen keşfetti. Erken cihan olarak tanımlanan bu olay, galaksilerin oluşumuna ışık tutacak.

James Webb, erken cihan keşfi ile gündemde

Haojing Yan’ın takım liderliğinde yapılan çalışma, büyük patlama olaylarından yalnızca 200 milyon yol sonra var olan bir galaksiyi ortaya çıkardı. James Webb teleskobu ile görüntülenen ışığın 13.6 milyar yıl öncesine dayandığını belirten grup, keşfedilen gezegen ve yıldızların ölmüş olabileceğini açıkladı.

Araştırma grubu, elde ettikleri bilgilerin şimdi kesin sonuçar elde edebilecek seviyede olmadığının altını çizdi. Bu araştırmanın bilim insanları tarafından gerçekleştirilen birinci erken cihan ve galaksi keşfi olmadığını belirtmekte yarar var.

Bilim insanları, galaksilerin bizden ne kadar süratle uzaklaştığını öğrenebilmek için birden fazla prosedüründe kullanıyor. Bunlardan biri olan “kırmızıya kayma” tekniğinde, galaksinin yaydığı ışığın ne kadarının kırmızı dalga uzunluğuna hakikat uzadığı inceleniyor. Bu da yıldızlardan gelen fotonların Dünya’ya ulaşmak için kat etmesi gereken arayı ölçmeye yardımcı oluyor.

Yeni imajlar ile birlikte, James Webb’in antik kozmosa ulaşabildiği tekrar kanıtlandı. Mars’ı ve öteki gezegenleri gözlemlemek için James Webb teleskobunu kullanarak, bu gezegenler hakkında daha fazla şey öğrenmeye devam ediyoruz.

Siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/