Telefon

Qualcomm’dan akıllı telefon kesimi için umutlandıran tahmin!

Akıllı telefon dünyasındaki kıyasıya rekabet, bu yıl da artarak devam etti. Birçok kıymetli şirket, bu süreçte büyük gelirler elde etse de çabucak hemen hepsi ekonomik dertlerle boğuşmaya devam ediyor. Android dünyasının en büyük işlemci üreticisi Qualcomm, akıllı telefon pazarındaki durumu kıymetlendirdi.

Qualcomm:”akıllı telefon dünyası, 2023’ün ikinci yarısında yükselişe geçecek”

Ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon, birçok bölümde tesirlerini hissettirmeye devam ediyor. O denli ki birçok dev şirket, kriz etkilerinizi azaltmak için küçülmeye gitti. Görünen o ki bu durumdan akıllı telefon dünyası da nasibini aldı. Qualcomm’a nazaran tünelin ışığı göründü fakat çok da yakın bir vakit diliminde değil.

Akıllı telefon üreticileri, bölümün içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamının geçmesini bekliyor. Qualcomm’a nazaran bölüm tekrar yükselişe geçecek. Şirket, 2023’ün ikinci yarısından itibaren akıllı telefon dünyasının toparlanacağını öngörüyor. Madalyonun öbür tarafına bakmak gerekirse ekonomik badire en az 9 ay daha sürecek.

2022, bölüm için makus bir yıl oldu. O denli ki bu süreçte çabucak hemen tüm üreticiler düşüş yaşadı. Fakat geçtiğimiz üçüncü çeyrek sonuçlarına nazaran Apple, bu yıl dalda büyüyen tek isim oldu. OEM performansına gelince Apple, yıllık yüzde 2’lik büyüme kaydeden tek şirket oldu. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde teknoloji devi, 51,9 milyon sevkiyatla yüzde 17 pazar hissesine sahip. Samsung ise 64 milyon satış ve yüzde 21 hisse ile üçüncü çeyrek pazarına liderlik ederken, yıllık bazda yüzde 8 geriledi.

Düşüş, sevkiyatların zayıflayan global talep ve ekonomik belirsizlikler ortasındaki mücadene nedeniyle en büyük üçüncü çeyrek düşüşüne işaret ediyor. Bununla birlikte her üç araştırma firması da akıllı telefon pazarı sevkiyatlarındaki düşüşü çeşitli neden bağlıyor. Bunlar, Rusya-Ukrayna savaşı, Çin-ABD tansiyonu, artan enflasyon ve ulusal para ünitelerinin düşmesi formunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Cem Kotan - Kartal evden eve nakliyat - İstanbul eşya depolama şirketleri - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/