YouTube

“Güvende olmak istiyorsanız, WhatsApp kullanmayın!”

Sosyal medya dünyası hayli çeşitli uygulamalara konut sahipliği yapıyor. Bu uygulamalardan kimileri Instagram üzere daha çok fotoğraf yahut görüntü paylaşımı hedefi taşırken, kimileriyse WhatsApp üzere iletileşme üzerine düşünülmüş olabiliyor. İşte internet tabanlı anlık bağlantı servisleri içerisinde en değerli isimlerden biri olan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, kullanıcıları WhatsApp konusunda uyardı.

Pavel Durov aslında daha evvel de WhatsApp konusunda kıymetli açıklamalarda bulunmuştu lakin birinci sefer bu kadar sert kelamlar söyledi. Durov’a nazaran WhatsApp, 2017 yılından itibaren her yıl en az çok kıymetli bir güvenlik açığına mesken sahipliği yapıyor. Bu makus durumsa, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarının siber korsanlar tarafından ele geçirilebileceği manasına geliyor.

“Güvende olmak istiyorsanız, WhatsApp kullanmayın!”

Ancak Durov’un tezleri bununla da hudutlu değil. Ünlü CEO’ya nazaran WhatsApp tam 13 yıldır kullanıcılarının her verisini izliyor. Bu nedenle de dünyanın en güçlü ve en güçlü insanları bile Durov’a nazaran şayet WhatsApp kullanıyorlarsa inançta değiller.

Öte yandan Telegram’ın kurucusu, “Kullanıcılara WhatsApp’ı bırakın Telegram’ı kullanın demiyorum. Zati 700 milyondan fazla faal kullanıcısı olan bir uygulama için bu çeşit bir reklama da muhtaçlığımız yok. Benim söylemek istediğim, WhatsApp son derece tehlikeli bu yüzden onu kullanmayın da hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın.” kelamlarıyla, tezlerini bir adım öteye taşımış oldu. Bakalım WhatsApp’tan bu açıklamalara bir karşılık gelecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/