YouTube

Twitter’da ekran imgesi almayı yasaklıyor!

Dünyanın en değerli sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, son vakitlerde birçok yeni özellik haberiyle karşımıza geliyor. En son bir tweet içerisinde birden fazla medya cinsine müsaade veren bir güncelleme haberiyle isminden bahsettiren Twitter artık de kullanıcılarının birtakım hareketlerini kısıtlama yoluna gidiyor.

Gelen son bilgilere nazaran ünlü toplumsal medya devi bir sonraki güncellemesiyle birlikte artık kullanıcıların diledikleri üzere tweetlerin manzarasını alabilmelerinin önüne geçecek. Buna nazaran artık rastgele bir tweetin ekran manzarasını almak istediğinizde, karşınıza ya Tweeti Paylaş ya da İlişkiyi Kopyala seçeneklerini içeren yeni bir küçük pencere çıkıyor.

Twitter’da ekran imajı almayı yasaklıyor!

Twitter’ın bunu yapmasının ardında sebep son derece muhakkak: Etkileşim sayısını arttırmak. Gerçekten şu an ki kullanım şeyliyle, Twitter’a giriş yapmasanız hatta hiç kayıt olmasanız bile gördüğünüz bir paylaşımın ekran imgesini alarak onu dilediğiniz formda kullanabilirsiniz. Hal bu türlü olunca da, bu tip paylaşımlardan Twitter ne etkileşim alabiliyor ne de bu yolla bir kar elde edebiliyor. Zira Twitter’ın para kazanabilmesi için, kullanıcıların platforma giriş yapması, dolaşması ve reklam görüntülemesi gerekiyor.

Kazanç demişken, toplumsal medya devinin daha fazla fiyatlı abone elde edebilmek için tweet düzenleme özelliğini sırf Twitter Blue kullanıcılarının beğenisine sunması da tenkitlerin maksadı oldu. Lakin Twitter şu sıralar bu tip tenkitlerle ilgilenmektense, çıkarlarını arttırmanın yollarını arıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gebze Hukuk Bürosu - İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/