Teknoloji

NASA’nın Orion’u Dünya’yı ve Ay’ı çeyrek milyon mil öteden fotoğrafladı! İşte o efsane kare!

Bazı Apollo fotoğrafları yahut Voyager 1’in “Soluk Mavi Noktası” üzere, fotoğraf insanların meskenini bir perspektife yerleştiriyor: dünyamız çok daha büyük bir kozmosta yalnızca küçük bir gezegen.

Orion, anlık manzarayı Dünya’dan 268.563 mil olan azamî uzaklıkta aldı. Bu, rastgele bir insan odaklı uzay aracının kat ettiği en uzak aralık ve Apollo 13’ün 1970’teki 248.655 millik rekorunu bile geride bıraktı. Bilhassa, Artemis I, kaşiflerin bu kadar uzağa seyahat etmeyi planladığı birinci seferi temsil ediyor: çünkü Apollo 13 sadece NASA’nın acil durum uçuşu nedeniyle Dünya’dan bu kadar uzağa gitmeyi göze almıştı.

NASA’nın Orion’u Dünya’yı ve Ay’ı çeyrek milyon mil öteden fotoğrafladı! İşte o efsane kare!

Ars Technica, Artemis uçuşunun şu ana kadar NASA’nın beklentilerini dahi aştığını belirtiyor. Vazife takımı şimdiye kadar 124 temel maksattan sadece 31’ini tamamlamış olsa da, genişletilmiş itici testler üzere gayeleri de tamamlamaya çalışıyor. Kalan amaçların yaklaşık olarak yarısı devam ediyor, geri kalanı ise büyük ölçüde Dünya’ya dönüşe bağlı olarak gerçekleşecek.

Orion’un 11 Aralık’ta San Diego kıyılarına düşmesi bekleniyor. Artemis programı çok sayıda gecikmeyle uğraştı ve 2025 yahut 2026’ya kadar Ay’a insan götürmesi beklenmiyor. NASA başlangıçta aya inişi 2024’te yapmayı umuyordu. Tekrar de, Artemis I’in şu anki performansı, uzay ajansının eforlarının sonunda işe yaradığını gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Eşya Depolama - Vatandaşlık İşemleri - message near me - massage service antalya - ikinci el eşya alanlar - Plak alanlar - Palyaço kiralama - Bursa bulaşık makinası servisi - https://basitpara.com/